An Unbiased View of یبوست طولانی نشانه چیست
An Unbiased View of یبوست طولانی نشانه چیست
Blog Article
ولی در نظر داشته باشید تنها تعداد دفعات اجابت مزاج، ملاک تشخیص یبوست نیست. احساس پری در مقعد، تخلیهی ناکامل مدفوع و مدفوع سفت از دیگر علایم ابتلا به یبوست است.
اگر این مشکلات برای چندین هفته ادامه یابد، یبوست مزمن در نظر گرفته میشود. که در این صورت ممکن است فرد در معرض عوارض یبوست مانند بواسیر (هموروئید) قرار گیرد.
در صورت عدم بهبودی یبوست با تغییر در رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی، مصرف بعضی داروها با مشورت پزشک ممکن است به برطرف شدن یبوست کمک کند. این داروها عبارتند از:
البته اختلال در حرکات رودهای یا عملکرد راستروده و مقعد ناشی از اختلال در اعصاب دستگاه گوارش یا مصرف برخی داروها نیز در بروز این مشکل بیتأثیر نیست. برخی از علل شایع یبوست عبارتند از:
گاهی مشکلات سیستم عصبی باعث اختلال حرکات روده و بروز یبوست می شوند. این مشکلات شامل موارد زیر هستند:
مدفوع نهفته گاهی اوقات به دنبال یک یبوست شدید در بیماران بستری یا مصرفکنندگان مواد مخدر و متادون مدفوعی به سختی چوب ایجاد میشود که فرد قادر به تخلیه آن نخواهد بود. مصرف مقدار زیادی غلات و حبوبات بدون نوشیدن مایعات به اندازه کافی نیز ممکن است چنین مدفوعی به وجود آورد.
بازتوانی کنترل ماهیچههای کف لگن : افرادی درمان یبوست کودک 3 ساله که به دلیل اختلال در عملکرد عضلات کف لگن دچار مشکل در دفع و یبوست شدهاند نیز باید تحت رواندرمانی و بازتوانی کنترل عضلات کف لگن با تمرینات خاص قرار گیرند. بسیاری از عضلات کف لگن و اطراف مقعد و راست روده دارای درجاتی از کنترل ارادی هستند. بنابراین، آموزش میتواند بیماران مبتلا به اختلال کف لگن کمک کند تا عضلات خود را بیشتر و بهتر در حین اجابت مزاج کنترل کنند.
مصرف آلو سیاه با تحریک روده انقباضات آن را افزایش داده و به درمان این عارضه کمک می کند.
علت یبوست از لحاظ تئوری یبوست در اثر کاهش حرکات روده ایجاد می شود. یبوست میتواند ناشی از دلایل مختلفی ایجاد شود. رژیم غذایی کم فیبر و عادات تغذیهای و رفتاری غلط و کمتحرکی شایعترین علت یبوست محسوب میشوند.
دفکوگرافی : دفکوگرافی یک روش اصلاح شدهی آزمون باریم انما است. در این روش، یک خمیر ضخیم باریم را از طریق مقعد وارد راست روده میکنند. سپس هنگام دفع باریم خمیری از شکم فرد عکسبرداری با اشعه ایکس میکنند تا روند حرکتی مدفوع در راست روده و مقعد را کاملا بررسی کنند.
از علل اصلی بروز این اختلال می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
پروکالوپراید، که می تواند به کولون کمک کند مدفوع را در امتداد حرکت دهد.
برای مثال، اگر اجابت مزاج دردناک باشد احتمالاً مشکلی در دریچه و خروجی مقعد وجود دارد. اگر مدفوع کم حجم باشد، میتواند از فقدان فیبر در رژیم غذایی ناشی شود. اگر بیمار مجبور است مدفوع را با زور و فشار زیادی دفع کند، ممکن است اختلالی در عملکرد عضلات کف لگن وجود داشته باشد.
پزشک ابتدا با بررسی علایم بیمار شدت بیماری را بررسی میکند و بر اساس آن اقدام به درمان یا تصمیم به تستهای تشخیصی دیگر میگیرد. اطلاعات دقیق از سوابق سایر بیماریها، مصرف داروها و دیگر نشانهها میتواند به تشخیص سریعتر علت یبوست کمک کند.